Om oss

PLTS Ghosthunters är en svensk grupp som undersöker det paranormala och utforskar det övergivna. Jag som driver hela denna sida och grupp är en kille på 17 år som även bildade PLTS Ghosthunters i Mars 2017. Tillsammans med vänner, släkt och följare utforskas det övergivna och det paranormala undersöks, runtom i hela landet. PLTS Ghosthunters har på bara två år blivit Sveriges näst största paranormala utredningsteam, och har på sociala medier idag +6.6K följare.

Paranormalt

PLTS Ghosthunters bildades den 14 Mars 2017 med ett syfte – att dokumentera och undersöka det paranormala. Vi använder oss främst av teknisk utrustning för att dokumentera det paranormala, men flera i gruppen är också mediala av sig och känner alltså av en hel del. En bra kombo att blanda teknisk bevisning med det mediala, många gånger kan vi känna av något, för att sedan våra instrument bekräftar våra känslor, det kan man säga blir två bevis i samma stund. Varför vi undersöker det paranormala beror på en hel del saker, dels för att det är oerhört spännande, verkligen ett riktigt nöje på fritiden att syssla med detta, sen vill vi också veta om det finns ett liv efter detta, eller vad är det egentligen som vi upplever som inte går att ge en naturlig förklaring till, vad är det som vi får kontakt med så ofta under våra undersökningar som bara inte går att ge en naturlig förklaring till?

Urban Exploration

Förutom att undersöka det paranormala så använder vi stor del av vår fritid till att utforska spännande övergivna platser. Det kan vara allt ifrån en bilkyrkogård till ett mentalsjukhus. Vi besöker nya platser varje månad, runtom i hela landet. Besöker vi tex ett övergivet hus försöker vi också ta reda på historian om huset, när byggdes det, varför övergavs det, och har huset någon ägare idag, isåfall varför låter man det bara stå och förfalla?