Dessa två orter har förlorat två tredjedelar av befolkningen sedan 60-talet

on

Ställdalen & Ställberg i Ljusnarsbergs kommun i Örebro län är två orter som har drabbats oerhört hårt av nedläggningen av bruk och gruvor. Sedan 60-talet har dessa orter tappat mer än två tredjedelar av sin befolkning. Idag återstår inte en enda butik, inte ens någon pizzeria och i centrum står ett stort, tomt och övergivet hotell, och på nästan varje gata kan du finna ett övergivet hus och lägenhetshusen de gapar tomma i centrala Ställdalen, och i Ställberg är skolan nedlagd sedan länge och lämnad åt sitt öde, även om den var bebodd under 2015 man tog emot lika många asylsökande som det permanenta befolkningsantalet i byn.

Följ med till spöklika Ställdalen & Ställberg, följ med till det övergivna… Se vår film – klicka här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s