Historien bakom Desdemona – vart kom hon ifrån?

Desdemona är PLTS Ghosthunters egna docka. En skrämmande och äcklig docka enligt många, men vem är hon egentligen, och vart kommer hon ifrån?

Desdemona fick namnet från en av våra följare, vi bad om namntips och fick in väldigt många olika namnförslag och jag fastnade direkt för Desdemona, av någon anledning.

Vart Desdemona kommer ifrån en allra första början vet jag inte, jag vet inte vart hon är köpt eller tillverkad någonstans heller. En gång i tiden var hon med all sannolikt en söt liten docka, men flera år utomhus i naturen har förvandlat henne till en riktig skräckdocka.

Det var den första maj 2016 (tre år sedan idag alltså) som jag såg något ligga på vår gamla båt på vår tomt nere vid älven. Såhär såg hon ut första gången jag hittade henne:

PLTS Ghosthunters var inte ens bildade när dockan hittades, så jag lät dockan ligga kvar där och tänkte inte mer på det. Drygt några månader efter att vi bildats kom jag och tänka på den där dockan, att hon skulle passa utmärkt att ha med på spökjakter osv, så jag gick en dag ner för att hämta henne, då var hon puts väck. Kunde inte se henne någonstans.

Men sen en dag nu i somras hittade jag henne av en ren slump, på gräsmattan denna gång. Nu såg hon betydligt värre ut än första gången jag såg henne.

Bilden är tagen samma dag som jag hittade henne igen.

Sedan den 7 Juli 2018 är Desdemona en del av PLTS Ghosthunters, hon är alltid med på våra ödehus-resor och har även varit med på flera spökjakter. I kommande spökjakter och avsnitt av Ensam i ett spökhus kommer Desdemona alltid att vara med.

Det sägs ju att andar kan besätta saker och ting, inte minst dockor, alla känner väl till Annabelle liksom? Så vem vet, kanske är Desdemona en riktig spökdocka redan. Vi har redan upplevt märkliga saker, låt oss berätta mer nedan. Vem är egentligen Desdemona?

När vi utredde hemsökta Djurforsen utanför Gagnef i Dalarna (bara några hundra meter från där Desdemona faktiskt hittades) natten mot nyårsafton 2018 så hände en riktigt häftig grej under vår paranormala utredning, se videon nedan med Desdemona i allra största fokus:

Djurforsen är ett ställe som är väldigt okänt inom den paranormala kretsen här i landet, ett ställe som vi hittat enbart för att det ligger nära vår tomt. En lång lång historia bakom platsen finns, som sträcker sig enda tillbaka till medeltiden. Här arbetade folk förr med järnframställning. Idag finns två oerhört gamla rejäla stugor i bra skick kvarlämnade från tiden när folk arbetade här. Denna plats är mystisk på många sätt, och ligger mitt ute i skogen. Förutom att vår docka hittades här, så har även andra dockor dykt upp här ute i skogen, även gosedjur. Vem är det som lämnar dessa skräckinjagande leksaker här, mitt ute i skogen?

I Maj kommer vi göra en rejäl undersökning av platsen som även kommer att släppas på vår kanal. Det kommer bli extremt intressant att se om samma saker händer igen kring Desdemona. Något som är extra märkligt är att det bara är här som det händer märkliga saker kring Desdemona. Någon annanstans har det faktiskt aldrig hänt något kring denna docka.

Desdemona på toppen av Säters Fasta Paviljong.

Desdemona i Borgholm.

En barbiedocka hälsade oss välkomna till platsen i somras, kortklippt skitigt hår, avklädd och saknar dessutom ett ben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s