Vi har pushat för vår butik här på hemsidan i våra sociala medier väldigt mycket den senaste tiden, och det beror på att det är enda sättet för oss att kunna dra in lite nödvändiga pengar. Observera ”lite” för det är verkligen inte många kronor vi drar in på det, speciellt med tanke på att vi är så oerhört billiga om man jämför med Laxton som säljer samma utrustning som oss och tar 200-500kr mer per produkt än vad vi gör.

Drar iväg ekonomiskt

Det kan vara bra tänker jag, att jag berättar hur mycket pengar som går åt för att jag ska kunna driva denna sida. Som ni vet är vi inte bara spökjägare utan även urban explorers (vi utforskar det övergivna alltså) och just det är inget som är en ekonomisk ”katastrof”, det enda som behövs till det är egentligen bara pengar till bensin.

Men när det kommer till att vara seriösa spökjägare och utreda det paranormala så drar det iväg ekonomiskt. PLTS Ghosthunters går numera back mellan 1000-3000 kronor i månaden, vilket tillslut blir oerhört mycket pengar i längden och redan är väldigt mycket pengar att gå back med i månaden för någon som mig, som ensam driver denna gruppen och är 17 år och endast har ett studiebidrag på 1250kr i månaden som inkomstkälla. Anledningen till att det överhuvudtaget går runt är för att jag har schyssta människor i min omgivning som betalar bensinpengarna när resor görs. Men bortom det driver jag och finansierar allt själv, och det är därför situationen är nästintill ohållbar numera. Varenda liten krona som blir över behöver jag alltså lägga på detta, något som jag såklart valt helt och hållet själv att göra, och har gjort för att det är ett stort och spännande fritidsintresse. Vi drar inte in en enda krona just nu, förra månaden fick vi in 33 öre totalt, detta pga annonsintäkter här på hemsidan, medans vi la ut 2800 kronor, detta fungerar inte längre tyvärr.

Vad går pengarna åt till?

Det som pengarna går åt till som spökjägare är främst till all utrustning, förutom att jag det senaste året nästan lagt 30 000 kronor på utrustningen så ska det ständigt varje månad också handlas nya batterier, mycket pengar läggs även på denna hemsida och till redigeringsprogrammen vi använder oss utav. Och sen när vi gör våra stora satsningar på spökjakterna så behöver vi oftast lägga en hel del pengar för att kunna få vara på det stället, det rör sig om flera tusen kronor per gång.

Är det värt att fortsätta?

Ibland funderar man på om det är värt allt, man funderar på lösningar hur man ska kunna fortsätta med spökjakterna helt enkelt. Har den senaste tiden tänkt allt mer på detta, och har även tagit ett beslut. Och det är att om inte vår butik här på vår hemsida tar mer fart kommande månad så kommer vi behöva sluta med spökjakterna och enbart satsa på att utforska det övergivna, tills eller om det en dag rent ekonomiskt ser bättre ut, då kan vi givetvis fortsätta som vanligt.

Svårt att få tillgång till platser att undersöka

Men det är inte bara det ekonomiska som ställer till det, vi har dessutom också riktigt svårt att få tillgång till platser att undersöka, all vår utrustning ligger och dammar i väntan på att någon ska nappa eller höra av sig.

PLTS Ghosthunters har utrett det paranormala i över två år, och som ni hör i bara namnet, så har liksom hela vårt namn med det paranormala att göra, så att behöva lägga ner med det vore oerhört tråkigt.

Jag kände iallafall att det var viktigt för mig att få rapportera om läget, så ni vet hur det ligger till med allt, och så ni är medvetna om orsaken ifall att vi eventuellt kommer behöva lägga ner / pausa med spökjakterna, med den paranormala forskningen helt plötsligt. Återkommer.

Morgan Johansson

Skrivet av PLTS

PLTS utforskar det övergivna och undersöker det hemsökta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s