E16 blev herrgården från 1800-talets öde

Sedan kommunen 2008 köpte upp gården från en ägare som då bodde på gården har husen här förfallit. Anledningen till att kommunen köpte upp Sofiedals Herrgård vid Valbo köpcentrum byggd på mitten av 1800-talet var för att det konstaterats att bullernivån från E16 är alldeles för hög för att man ska kunna använda herrgården som bostad. Herrgården har sedan dess förfallit allt mer med anledning av att folk ständigt bryter sig in och klottrar och vandaliserar herrgården. Kommunen spikar ständigt igen med nya brädor för att hålla folk borta från att ta sig in i huvudbyggnaden, till en början gjorde man även det med gårdens tillhörande flygel samt den gamla bagarstugan som senast användes som krog, men dessa två byggnader struntar man helt och hållet i att rädda nu. Frågan nu är nog bara när kommunen inte längre orkar fortsätta att hålla på såhär. På en bräda vid huvudentrén har kommunen skrivit med en svart tuschpenna:

”Snälla sluta förstöra, det är så tröttsamt att ständigt behöva städa upp allt”

PLTS Ghosthunters besöker gården ofta, och vid vårat andra besök till denna plats den 12 December stod även dörren in till själva herrgården öppen, du kan följa med oss in i byggnaden: Klicka här!

Snödroppar intill herrgårdens fasad.Flygeln.Den riktigt gamla bagarstugan som senast användes som herrgårdens krog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s