Finske alkoholisten övergav sitt färgglada hus och kom aldrig tillbaka

Vi hade sån tur denna gång att en boende i byn precis kom och promenerade förbi oss medans vi fotade utsidan av huset. Kände på mig att dörren in till huset var låst, men jag ryckte inte tillräckligt hårt bara – för grannen hade minsann koll på huset, och att det stod olåst. Nämligen hans gamla svärfar som numera är ägare till huset. Och han hade en hel del historia om huset, och berättade bland annat att personen som bott senast bodde här flyttade ut på 90-talet. Det var en finsk man som kom till Sverige på 60-talet. Han drack tydligen som in i helvete.

Huset är riktigt gammalt, oklart riktigt hur gammalt men minst 100 år gammalt lär huset helt klart vara. Inga som bott i detta hus har haft indraget vatten & avlopp, utan det var utedass som gällde här.

Hans svärfar vill tydligen renovera huset men är samtidigt för gammal, så det är ingenting han klarar av att göra själv. Och ingen har tyvärr heller nappat på att hjälpa till med någon renovering, därför får bara huset stå och förfalla.

Se också: Det bästa vi lyckades dokumentera under vår Spökjakt på Kohlswa Herrgård

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s