Det Kvinnliga Mentalsjukhuset

Denna avdelning invigdes 1924 och var till för stormande kvinnliga patienter, det vill säga psykotiska patienter med allvarlig aggression eller självskadebeteenden. Här fanns 120 vårdplatser och tio isoleringsrum för heloroliga patienter, samt badsal med fyra badkar för långbad. Avdelningen var ökänd för sin lyhördhet och höga ljudvolym. Idag står mentalsjukhuset övergivet, och det sägs att det spökar här, på kvällar och nätter har personer hört skrikande kvinnor, och hur sjukhus-sängar rullar längst de långa korridorerna. Stämningen är tryckande, och du känner dig ständigt iakttagen av något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s