Här satt de psyksjuka kvinnorna inspärrade

Denna avdelning invigdes 1924 och var till för stormande kvinnliga patienter, det vill säga psykotiska patienter med allvarlig aggression eller självskadebeteenden. Här fanns 120 vårdplatser och tio isoleringsrum för heloroliga patienter, samt badsal med fyra badkar för långbad, i ett av rummen står ett av badkaren kvar på precis samma plats än idag. Avdelningen var ökänd för sin lyhördhet och höga ljudvolym. Idag står mentalsjukhuset övergivet, och det sägs att kvinnorna som tragiskt fick sätta livet till här går igen och skrämmer iväg besökande.

Se vår film om mentalsjukhus-området i Säter: Klicka här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s