Ägarna låter kulturarv med anor från 1600-talet förfalla

Denna gård har anor från 1600-talet och är därför av stort kulturhistoriskt värde. Idag 2019 är gården ett kulturarv i förfall. Ägarna till herrgården är ett läkarpar boende i Göteborg, som enligt de själva vädjat till Karlstad kommun om ekonomisk hjälp för att ha råd att underhålla gårdens byggnader, men man har inte fått någon respons påstår man, medans Länsstyrelsen istället påstår att man erbjudit all hjälp som står till buds, men att ägarna inte nappat på det. Man har försökt få till flera möten med ägarna, utan framgång och sedan 2009 står Bråte Herrgård med på Byggnadsvårdsförvaltningens gula lista över hotade kulturmiljöer. Med anledning av det svåra läget så har processen hamnat i ett olyckligt limbo. Något som tyvärr gården får betala priset för. Den ena flygeln är i orört originalskick och är fortfarande möjlig att rädda och bevara, medans den andra troligtvis är bortom räddning,

Se vår video från Bråte Herrgård – klicka här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s