Det hemsökta annexet till Säters Mentalsjukhus

Byggnaden som stod klar 1912, samma år som Säters Fasta Paviljong alltså, var ett annex till Säters Mentalsjukhus där psyksjuka från hela Dalarna och Västmanland vårdades, som mest hade man 130 inlagda och 80 anställda. I slutet av 80-talet stängdes mentalsjukhuset för gott.

Spökhuset som man numera kan kalla det hela för, står precis intill sjön Saxen i Grangärde, och förfaller. Man kan tänka sig att utsikten från huset måste vara riktigt vacker. Men det sägs också från de boende i närheten att byggnaden är rejält hemsökt.

Ägare till byggnaden är den kände hårdrocksartisten Peter ”Pain” Tägtgren som bor i samma by, han vill riva byggnaden för att han anser att mentalsjukhuset är en hemsk betongklump som skymmer sjöutsikten. En rivning skulle kosta runt 2 miljoner kronor, något som inte verkar hindra Peter från hans rivningsplaner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s