Det gamla mentalsjukhuset sägs vara Borlänges mest hemsökta plats – skrämmer iväg de boende

Det gamla mentalsjukhuset i Hovgården utanför Borlänge i närheten av Dala-AirPort tros vara Borlänges mest hemsökta plats.

Idag är byggnaden ombyggd till lägenheter, och de boende i dessa lägenheter får inte någon lugn och ro. Det spökar extremt mycket, så pass mycket att vissa personer valt att flytta därifrån för att det blivit allt för obehagligt, speciellt om nätterna.

Lampor tänds och släcks av sig själva, katter beter sig underligt och en mystisk klocka ringer ständigt, och har gjort i flera, flera år. En gång så flög till och med en stor gjutjärnsstake förbi genom hallen, berättar en av de boende i en av lägenheterna. Flera gånger har även radion slagit på sig själv, på högsta volym, och de boende har känt sig så iakttagna att de inte ens kunnat sova om nätterna.

”När vi flyttade in här pratade alla grannar om att det pågick saker i lägenheterna, och vi märkte på en gång att katterna betedde sig underligt. Sen började vi höra klockan.” säger Jan Dufva som bott i Hovgården i mer än 20 år.

En av de som sägs spöka här, Frisk hette han och var patient på mentalsjukhuset och varje morgon när han levde gick han först upp av alla, och satte på radion på högsta volym, något som han alltså fortsätter att göra än idag, trots att han är död sedan länge.

Jan Dufva trodde inte på spöken innan han flyttade in i Hovgården, nu gör han det.

Foto: PLTS Ghosthunters

2 kommentarer Lägg till

  1. Terezia skriver:

    Mamma bodde i lägenheten till höger, och där vat det aktiviteter av dess like. Aldrig vart så rädd

    Gilla

  2. Anne Nordlund skriver:

    Har jobbat där å nog spökar dä allt 👻

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s